Villa’s met sauna in Nederland


8-persoons villa met romantische stookplaats, whirlpool en sauna


Villa huren in Nederland met sauna

Het huren van een villa met sauna in Nederland brengt vele voordelen met zich mee. Allereerst biedt een sauna natuurlijk een ontspannende ervaring waardoor je tijdens je vakantie optimaal kunt relaxen. Maar wist je dat een sauna bezoek ook goed is voor je gezondheid? Sauna’s helpen bij het verminderen van stress, het verbeteren van de bloedcirculatie en het versterken van het immuunsysteem. In een villa met sauna in Nederland kun je volop genieten van privacy, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over andere gasten. Kortom: een sauna in een vakantievilla in Nederland voegt een extra luxueuze dimensie toe aan je vakantie. Het is aan jou om een keuze te maken tussen binnen- en buiten sauna’s. Sommige villa’s hebben namelijk binnen een sauna en andere villa’s hebben een sauna in de tuin.

De voordelen van een sauna

  • Saunagebruik bevordert diepe ontspanning, vermindert stress en helpt bij het loslaten van spanning. Een vakantie in een villa met sauna staat daarom garant voor maximale ontspanning.
  • De warmte in de sauna verwijdt de bloedvaten, wat de bloedsomloop stimuleert en kan bijdragen aan een betere zuurstoftoevoer naar de cellen. 
  • Door te zweten in de sauna worden gifstoffen en afvalstoffen via de huid verwijderd, wat kan bijdragen aan een schonere en gezondere huid. 
  • De warmte kan spier- en gewrichtspijn verminderen, waardoor de algehele flexibiliteit en mobiliteit verbeteren. 
  • Een regelmatig bezoek aan een sauna kan het immuunsysteem versterken door het verhogen van het aantal witte bloedcellen en antilichamen in het lichaam. 
  • Saunagebruik stimuleert de productie van endorfines, die ook wel ‘gelukshormonen’ worden genoemd. Deze dragen bij aan een verbeterde stemming en stressvermindering. 
  • De vochtige lucht in de sauna kan helpen bij het openen van de luchtwegen en kan verlichting bieden bij ademhalingsproblemen, zoals verkoudheid of sinusitis. 
  • In de avond in de sauna gaan kan helpen om de slaapkwaliteit te verbeteren door het ontspannen effect op het lichaam. 

Vakantievilla met sauna

Een villa met sauna is geschikt voor ieder gezelschap. Of je nu met 4 personen of 20 personen op vakantie gaat; er is altijd een vakantievilla met sauna te vinden. Omdat het zo’n populaire wellness faciliteit is, vind je deze steeds vaker terug in luxe vakantiehuizen. Nog meer populaire privé wellness faciliteiten zijn een hottub, een zwembad, een sunshower en een jacuzzi/bubbelbad. Mocht je meerdere wellness faciliteiten in je villa hebben, dan kun je ook extra genieten van een wellness momentje. En het is al helemaal luxe om een privé zwembad te hebben, waar je lekker in kunt afkoelen na een bezoekje aan de sauna. De enige keuze die je nog hoeft te maken is het kiezen tussen een traditionele Finse opgietsauna of een infrarood sauna die met infrarood straling werkt. Beide zijn op hun eigen manier fijn, maar toch kiezen de meeste mensen voor een traditionele Finse opgietsauna.