Villa’s voor 8 personen in NederlandLuxe vakantiehuizen voor 8 personen in Nederland

Wil je met een groot gezin, met meerdere gezinnen of met de hele familie op vakantie? Dan is een villa huren voor 8 personen in Nederland ideaal. In onze selectie vakantievilla’s is er ruimte voor iedereen, inclusief genoeg ruimte voor jezelf. Op die manier kun je jezelf altijd even terugtrekken. Een villa voor 8 personen is ook ideaal als opa en oma en/of de (klein) kinderen mee gaan op vakantie. Zo kun je toch met z’n allen samen zijn, zonder dat je gelijk een apart vakantiehuis erbij hoeft te huren. De bovenstaande vakantiewoningen beschikken over meerdere slaapkamers en vaak ook meerdere badkamers. 

De villa’s voor 8 personen staan verspreid door heel Nederland. Denk aan de Veluwse bossen, de Friese meren, de duinen op Texel en het Limburgse heuvellandschap. Heb je geluk, dan heb je een fantastisch uitzicht vanaf de vakantievilla op de nabijgelegen natuur. Dit kan de zee zijn, maar ook het bos of het water. En ga je voor extra luxe, dan kun je ook een luxe vakantiehuis voor 8 personen met privé wellness faciliteiten huren. Zoals een Finse sauna, een whirlpool/jacuzzi of een sunshower. Wat zelfs ook mogelijk is, is een vakantiehuis met een eigen aanlegsteiger of een villa met een luxe buitenkeuken. 

Is een luxe vakantiehuis voor 8 personen te klein voor je gezelschap? Bekijk dan villa’s voor 10 personen of villa’s voor 12 personen

Op avontuur in eigen land met de familie

Tijdens een familievakantie in Nederland valt er genoeg te beleven. Natuurlijk wil je zoveel mogelijk ontspannen, maar daarbij hoort óók inspanning. Nu kun je een overvol strand of duur pretpark bezoeken, maar er zijn veel meer leuke dingen die je kunt ondernemen met de hele familie. Wat dacht je bijvoorbeeld van schatzoeken? Dat kun je werkelijk overal in Nederland doen. Je hebt er waarschijnlijk ook al weleens van gehoord: geocaching. Dit is een interactieve speurtocht die leuk is voor alle leeftijden. 

Geocaches kunnen overal liggen: op de gekste plekken in een stad, in een bos, in een hoge boom of zelfs onder het water. Je kunt ze vinden aan de hand van GPS-coördinaten die je op de officiële website van www.geocaching.com kunt vinden. Het enige wat je nodig hebt voor dit avontuur, is een tablet of smartphone. Ben jij klaar om van de gebaande paden af te wijken? Ontdek onbekende hoekjes en ervaar dat euforische gevoel van voldoening bij elke vondst. Wat er in een geocache verstopt zit? Sowieso een logboek en een pen, maar vaak ook een leuk hebbedingetje. De enige voorwaarde als je iets meeneemt, is dat je ook iets anders kleins teruglegt van waarde. Zo blijft het voor de volgende schatzoeker ook leuk!

Nog een ander leuk avontuur voor de kleinsten onder ons, is het lopen van een blotevoetenpad of belevenispad. Kinderen vinden dit vaak een geweldige ervaring en zij leren zo spelenderwijs meer over de natuur. Ze ervaren allerlei soorten ondergrond aan hun voeten: zacht gras, knisperende bladeren, koele modder en grove stenen. Een belevingspad is vaak ook een uitdaging voor je evenwicht en coördinatie. Kinderen moeten dan vaak over verschillende obstakels navigeren. Het is een leuke en leerzame activiteit voor het hele gezin!

Leuke bezienswaardigheden met kinderen

Nog meer inspiratie nodig voor leuke bezienswaardigheden met de familie? Bezoek tijdens je verblijf in een luxe vakantiehuis voor 8 personen bijvoorbeeld een dierentuin, pretpark of kindermusea in de buurt. Een kindermusea is een museum speciaal gericht op kinderen. In plaats van alleen maar kijken naar kunstwerken of objecten, staan beleving en leren door doen centraal. Kinderen kunnen bijvoorbeeld zelf experimenteren. Een mooi voorbeeld hiervan is NEMO in Amsterdam, hier kunnen bezoekers spectaculaire proefjes en interactieve spelletjes spelen over wetenschap en technologie. Maar je hebt ook Corpus, een museum waar kinderen kunnen klauteren door een reusachtig lichaam. Of het Scheepvaartmuseum waar de allerkleinsten piratenavonturen kunnen beleven.

Een villa huren voor 8 personen

Heb je niet zoveel zin om tijdens je vakantie op pad te gaan en blijf je dus liever ‘thuis’? Gelukkig is er in en rondom je luxe vakantiehuis voor 8 personen ook altijd wel iets te doen. Zo kun je bijvoorbeeld samen spelletjes doen. Op het vakantiepark Landal Puur Exloo in Drenthe krijg je zelfs een speciale Game Box bij je verblijf. Deze bevat een unieke verzameling van sport- en spelmaterialen, zoals voor een potje minigolf, kubb, badminton of tafeltennis. Maar je kunt natuurlijk zelf ook leuke bordspelletjes meenemen! En sommige villa’s beschikken over een trampoline, speelveldje voor de kinderen of een speciale speelkamer. 

Samen koken is ook altijd leuk. Veel vakantievilla’s zijn zelfs uitgerust met een luxe buitenkeuken met een barbecue. Hier kun je dus niet alleen vlees braden boven op het rooster, maar kun je ook eten klaarmaken en voorbereiden. Mocht er geen buitenkeuken aanwezig zijn, dan is er altijd een luxe keuken met of zonder kookeiland. Sommige keukens zijn zelfs uitgerust met een wijnkoelkast. Zo kun je altijd een wijntje drinken op de perfecte temperatuur! 

Verblijf je in een wellness villa in Nederland? Dan kun je ook genieten van de wellness faciliteiten. Dit kan een jacuzzi of hottub zijn, maar ook een sauna of zelfs een privé zwembad. Deze wellness faciliteiten zijn een unieke manier om extra tot ontspanning te komen tijdens je verblijf in een luxe vakantiehuis voor 8 personen in Nederland. Een warm bad en een warme sauna zorgen ervoor dat je spieren helemaal losweken. Zo kom jij weer helemaal opgeladen thuis!