Villa’s huren in DrentheVerblijf in een villa in Drenthe

Wie verblijft in een luxe villa in Drenthe, komt er al gauw achter dat er geen betere omgeving bestaat voor een vakantie in eigen land. Hier kun je écht even een zijn met de natuur en alles even zijn gang laten gaan. En daar is je vakantievilla gelukkig op ingericht. Grote raampartijen, natuurlijke materialen en privé wellness faciliteiten zorgen ervoor dat buiten naar binnen wordt gehaald en je in alle rust kunt ontspannen. 

Wie een extra luxe vakantiehuis in Drenthe wil, komt al gauw uit bij een wellness villa. Deze kan voorzien zijn van een sauna, zodat je alle stress even uit je lichaam kan zweten. Maar deze kan ook voorzien zijn van een sunshower, die je spieren ontspant met infraroodstraling terwijl je aan het douchen bent. Of ga je liever voor een jacuzzi in de tuin? Zie je het al voor je; samen bubbelen terwijl je naar de sterren kijkt. Heerlijk! Met deze privé wellness faciliteiten maak jij je luxe verblijf in Drenthe helemaal compleet. 

Op vakantie tussen de hunebedden

Een villa huren in Drenthe staat gelijk aan een luxe vakantie vieren in een rustgevende, landelijke omgeving. Drenthe is namelijk de dunst bevolkte provincie van Nederland en heeft daardoor zijn landelijke karakter behouden. Grote steden zijn er ook nauwelijks. Wat je dan wel kunt doen hier tijdens je verblijf? Verdwalen in de natuur en genieten van alle rust en ruimte om je heen! Wist je dat Nationaal Park het Drents-Friese Wold het een-na-grootste natuurgebied van Nederland is? Alleen de Veluwe is groter. Dit natuurgebied met bos, heide en stuifzand behoort zelfs tot beschermd Natura-2000 gebied.

Ook het Nationaal Park Dwingelderveld is een aanrader. Dit is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa. Verdwaal over de 60 kilometer lange wandelroutes en verwonder je over de bijzondere landschappen en dieren die je tegenkomt. De heide wordt in conditie gehouden door twee schaapskudden met hun eigen herder. Je kunt ook een schaapskooi bezoeken. Laat je informeren over de schapen en het heidebeheer en je kunt ook een demonstratie bijwonen met wol in de hoofdrol. 

En als je dan toch op pad bent in Drenthe, kun je net zo goed een aantal hunebedden spotten. Wist je dat hunebedden prehistorische grafkamers zijn? Ze zijn gebouwd in de steentijd, tussen 5000 en 3000 jaar geleden. In Nederland zijn er nog 53 hunebedden over. De meeste vind je in Drenthe, maar er zijn er ook twee in Groningen te vinden. Het grootste hunebed van 23 meter vind je in Borger. In de provincie vind je zelfs een speciale ‘Hunebed Highway’ van 150 kilometer lang. Deze wordt ook wel de Route 66 van Drenthe genoemd en brengt je langs 47 hunebedden.

Weet je nog niet zeker of een villa huren in Drenthe de ideale vakantiebestemming is voor jou? Bekijk dan ook eens deze villa’s in Noord-Brabant. In deze provincie is het ook erg rustig en vind je ook prachtige natuur!

Bijzondere activiteiten in Drenthe

Verblijf je in een vakantievilla in Drenthe, dan wil je natuurlijk unieke activiteiten ondernemen die je alleen hier in de buurt kunt doen. Loop bijvoorbeeld over het bijzondere Boomkroonpad in Drouwen, waarbij je je op 23 meter hoogte letterlijk bevindt tussen de toppen van de bomen. Of ga op pad met de Hunebed Highway Express, waarbij je langs de Hunebed Highway rijdt met een authentieke USA schoolbos. Let op: dit is wel alleen voor grote groepen. 

Adrenalinejunkies kunnen in Drenthe terecht bij TT Circuit Assen. Hier vindt jaarlijks het populaire TT Assen plaats. Je kunt een rondleiding maken, zelf een rondje rijden op een motor of op de tribune genieten van een spectaculaire race. Dat moet je minstens een keer in je leven hebben meegemaakt! Ben jij meer van cultuur snuiven tijdens je vakantie? Bezoek dan het Hunebedcentrum in Borger. In dit interactieve museum leer je meer over de hunebed(bouwers) en de geschiedenis. 

Mocht je een villa huren in Drenthe, dan is de meest indrukwekkende plek om te bezoeken Kamp Westerbork. Een bezoek aan dit herinneringscentrum laat een diepe indruk achter. Het kamp werd in 1939 opgericht als vluchtelingenkamp voor Duitse Joden. In het museum leer je meer over de geschiedenis en de deportaties. Je kunt er ook de barakken, de koffers van gedeporteerden en het monument ‘De Westerborkse Poort’ zien. Dit monument is ontworpen door de Nederlandse architect Aldo van Eyck. 

Culinair genieten in een toprestaurant

Als je in een villa in Drenthe verblijft, verblijf je in het topsegment vakantiehuizen van Nederland. En die luxe wil je niet alleen terwijl je ergens slaapt, maar ook terwijl je ergens eet. In Drenthe zijn er een aantal Michelin restaurants waar je gegarandeerd een topavond beleeft. Neem bijvoorbeeld Restaurant De Vlindertuin in Zuidlaren. Dit restaurant is gevestigd in een prachtige Saksische boerderij op de Hondsrug. In de keuken worden speelse garnituren bereid door Chef Cazemier, die klassieke finesse hoog in het vaandel heeft staan. 

In Meppel kun je terecht bij Restaurant Sukade. Dit restaurant is gevestigd in een monumentaal pakhuis. Hier worden al sinds 1860 producten uit de hele wereld verhandeld, waaronder sukade. Tegenwoordig worden deze producten op dezelfde plek verwerkt in een moderne cuisine, omgeven door een sfeervol decor. De chef bereidt vooral ‘s avonds de meest creatieve gerechten. De lunch is iets eenvoudiger.

Wandel je het bekende wandelpad Het Pieterpad in Drenthe? Dan kun je onderweg neerstrijken bij Herberg van Anderen. In de klassieke Franse keuken kookt Mathijs Gorter hedendaagse, pure en eerlijke gerechten. Maar dan wel met een Drentse twist. Het restaurant is onderdeel van een sfeervol familiehotel.