Villa’s met zwembad huren in NederlandDe voordelen van een eigen zwembad

Wil jij een villa met privé zwembad in Nederland huren? Niks geeft je een luxer vakantiegevoel dan dat. In een openbaar zwembad moet je vaak lang in de rij staan en wordt je op drukke dagen niet blij van de massa mensen die in en rondom het zwembad hangen. Bij een vakantiehuis met privé zwembad heb je daar geen last van. Je hebt namelijk alle ruimte voor jezelf! En zo’n zwembad is niet alleen fijn voor de zwem liefhebbers onder ons. Ook zonaanbidders vinden het fijn om tussen het zonnebaden door even het verkoelende water op te zoeken. Ga je met kinderen op vakantie? Die beleven waarschijnlijk nog de meeste waterpret van allemaal. Een villa huren met zwembad is dan ook ideaal voor families of gezinnen.

Een villa met zwembad in Nederland

Als je een villa met zwembad gaat huren in Nederland, let er dan goed op of het privé zwembad jaarrond is geopend of niet. Het kan namelijk zijn dat het zwembad slechts een aantal maanden per jaar is geopend. Dit is vaak alleen tijdens de zomermaanden, omdat het dan veel minder energie kost om het zwembad op te warmen. Gelukkig zijn er ook genoeg luxe vakantiehuizen waarbij het privé zwembad wél het hele jaar geopend is. 

Je kunt twee verschillende vakantiehuizen huren, namelijk met binnenzwembad of buitenzwembad. Bedenk van tevoren goed welk zwembad jouw voorkeur heeft. Sowieso betekent een luxe vakantiehuis met zwembad in Nederland dat je lekker veel ruimte voor jezelf hebt en er vaak ook extra luxe (wellness) faciliteiten zijn. Denk bijvoorbeeld aan een sauna, sunshower of bubbelbad/jacuzzi. Zo kun je naast zwemmen ook op andere manieren ontspannen tijdens je verblijf. Dat is altijd mooi meegenomen!

Buiten- of binnenzwembad

Een villa met binnenzwembad in Nederland heeft als voordeel dat je het zwembad altijd kunt gebruiken, ook als het slecht weer is buiten. Welk seizoen het ook is, je kunt altijd een bommetje maken of baantjes zwemmen in het binnenzwembad van je vakantiehuis. Dat biedt gegarandeerd vakantieplezier dat niemand je kan afpakken. Echter heeft een villa met buitenzwembad in Nederland als voordeel dat je dat échte vakantiegevoel ervaart als je gaat zwemmen in de buitenlucht. Met een paar loungestoelen erbij en het zonnetje dat prikt op je gezicht voelt het net aan alsof je op Ibiza bent. Natuurlijk moet het dan wel mooi weer zijn, maar dan is je vakantie wel helemaal compleet. Het enige dat nog ontbreekt is een buitenkeuken met barbecue. Mocht die er ook zijn, dan kan je hele vakantie niet meer stuk!

Meer privé wellness faciliteiten

Een verwarmd zwembad doet natuurlijk veel voor je algehele gezondheid. Mocht je gebruik willen maken van meer wellness faciliteiten tijdens je vakantie, dan is dit vaak mogelijk. Sommige vakantiehuizen zijn namelijk ook voorzien van een privé sauna. Naast dat een stomend bezoek aan een sauna ontspannend werkt, helpt het ook heel goed tegen stress. Omdat er ook meer witte bloedcellen worden aangemaakt, verhoogt dit je weerstand en wordt je bloedsomloop verbeterd. Wat je ook kan doen, is een villa in Nederland met jacuzzi huren. Want wist je al dat een jacuzzi of bubbelbad helpt tegen spierpijn en het warme water je spieren laat ontspannen? Hetzelfde geldt ook voor een hottub. Na deze wellness vakantie in eigen land keer jij compleet herboren weer terug naar huis. 

villa met zwembad huren in nederland
villa met zwembad huren in nederland

Een zwemvijver of zwemspa

Naast een villa met zwembad huren in Nederland, kun je ook een villa met een zwemvijver of zwemspa huren. Een zwemvijver is een natuurlijke vijver die je ook kunt gebruiken om in te zwemmen. Waar bij een zwembad veel gebruik wordt gemaakt van chemicaliën, is dat bij een zwemvijver niet het geval. Hier gebeurt de waterzuivering op een natuurlijke wijze door waterplanten en een filtersysteem met grind of lavastenen. Naast dat ze dus erg goed zijn voor het milieu, zijn ze ook erg mooi om naar te kijken en vergt het minder onderhoud. Vandaar dat wij in onze bovenstaande selectie ook vakantiehuizen met een zwemvijver hebben meegenomen! 

Dan heb je ook nog een andere variant, namelijk de zwemspa. Dit is een soort combinatie tussen een zwembad en een jacuzzi. Hierin kun je dus lekker zwemmen, maar kun je ook genieten van een bubbelende massage. En dat allemaal in één bad! Zwemspa’s zijn over het algemeen groter en dieper dan jacuzzi’s waardoor je meer ruimte hebt om te zwemmen. Het kan ook zijn dat er krachtige zwemjets aanwezig zijn. Deze creëren een continue stroom waardoor je er tegenin kunt zwemmen. Wedstrijdzwemmers gebruiken dit ook wel eens om te kunnen zwemmen in een kleinere ruimte. Je kunt de jets  aanpassen aan je conditie. Hallo, full-body workout! De populariteit moet nog groeien, maar ook in de bovenstaande selectie hebben wij vakantiehuizen met een zwemspa toegevoegd. 

Kies de locatie van je zwemvakantie

Heb je inspiratie nodig voor de bestemming van je zwemvakantie? Een aantal luxe villa’s met zwembad in Nederland die je hierboven kunt vinden, liggen in de Achterhoek. Dit is een prachtige streek in het oosten van Gelderland, grenzend aan Duitsland. De regio staat bekend om haar glooiende landschappen, pittoreske dorpjes, gastvrije mensen en heerlijke streekproducten. Je vindt er, naast Zutphen en Winterswijk, weinig grote steden. Hier op het platteland is alle ruimte voor jou en je gezelschap. Dat zie je niet alleen terug aan de grote tuinen van de vakantiehuizen (en het uitzicht op de landerijen dat je hebt!), maar ook aan de grootte van de privé zwembaden. 

Ook in Friesland is een populaire plek om een villa te huren met zwembad in Nederland. Dit is niet alleen een prachtige provincie om te varen, want op de Friese meren kan je onder andere ook zwemmen, zeilen en surfen! Neem bijvoorbeeld het Sneekermeer, gelegen tussen de stad Sneek en de dorpen Terherne en Goingarijp. Met een oppervlakte van 2300 hectare is dit het grootste meer van Friesland. Een ander zwemmeer in Friesland is het Tjeukemeer, in de Zuidwesthoek van de gemeente De Friese Meren. Ook hier kun je fijn watersporten. En als laatste heb je het Hegermeer. Dit is een natuurzwembad in de buurt van Heerenveen. Het water is hier erg schoon en helder, omdat er geen boten toegestaan zijn. 

En als laatste is natuurlijk een villa huren in Zeeland ook een aanrader voor waterliefhebbers. Naast uitgestrekte stranden en de meeste zonuren, vind je hier ook fijne zwemmeren en zwemvijvers. Neem bijvoorbeeld het Veerse Meer in de buurt van Veere, Goes en Kamperland. Je kunt hier onder andere zeilen, surfen, zwemmen, vissen en varen. Er zijn ook verschillende jachthavens rond het meer. En in de winter kun je schaatsen als het ijs dik genoeg is. Dan heb je nog het Grevelingenmeer tussen de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland. Precies op de grens van Zeeland en Zuid-Holland dus. Het meer is maar liefst 140 vierkante kilometer groot en is ontstaan door de aanleg van de Brouwersdam in 1971. Vandaag de dag is het een erg populaire bestemming voor watersporters. En er zijn diverse leuke dorpjes in de buurt, zoals Bruinisse, Yeserke en Ouddorp.

Zo zie je maar weer dat er veel leuke plekken zijn om een villa met zwembad te huren in Nederland!

Luxe vakantiehuizen met zwembad in Nederland

Op Luxevillahuren.nl word een luxe villa huren in Nederland met zwembad opeens een stuk makkelijker. Ik snap namelijk hoe het is om het internet urenlang af te struinen op zoek naar die ene parel. Hier is gelukkig de voorselectie al voor je gedaan. De villa’s zijn geselecteerd op onder andere ligging, sfeer, inrichting en faciliteiten. Want niet alleen aan de buitenkant moet alles kloppen, óók aan de binnenkant.